16. februar 2015

Tæt på. Iskold weekend i København

Lørdag tidligt på aftenen gik jeg forbi synagogen i Krystalgade. Et par unge kvinder der så glade ud var ved at blive lukket ind gennem gitterdøren. Gaden var næsten tom, det var så koldt, men en enkelt mand sad på fortovet ved Café Halvvejen skråt over for synagogen. Han havde en kongekrone af guldpapir på hovedet. Han kiggede ned i jorden og så trist ud.

Jeg så filmen The Imitation Game senere lørdag aften. 
Why do people like violence? spørges der to gange i filmen, og svares: Because it feels good!

Søndag eftermiddag kørte jeg hen til Krudttønden på Østerbro med en anemone. Det er en forårsblomst.

Jeg kunne også køre til Svanevej i Nordvest, tænkte jeg. Men det var for koldt, vinden og dens kulde trængte igennem næsten alt og kom tæt på, alt for tæt på.


*


Ja, der er ikke noget større perspektiv her. Ikke noget det er islams skyld, det er ikke alle muslimers skyld, det er lars vilks’ skyld, eller staten israels skyld, det er den fejlende integrations skyld. Det er irakkrigens skyld. Det er våbnets skyld.

I aften er der mindehøjtidelighed. Så skal vi vel mindes det som var og døde. To ofre og en morder. Et slags håb om den type mord ikke ville ske her. At ingen ville gøre det, men det ville nogen. 

Så vidt jeg ved de første politiske mord (på civile) i danmark siden en mand blev dræbt på internationale socialisters kontor i 1992. 

Byen København står solid og uberørt, man kan forestille sig at den har været ”scene” for andre skrækligheder, tænker på besættelsen, tænker på politikampene på nørrebro, da der var husbesættere, på rydningen af ungdomshuset da gadebelysningen på nørrebro blev slukket. (men) der er ikke nogen uskyld at mindes, der er andre skrækligheder, som man kommer til at tænke på. Så man tier stille. Hold kæft.

Kører til mindehøjtidelighed
     

1 kommentar:

  1. Kære Ke. Nej, jeg mener ikke at Lars Vilks er skyld i drabet. Morderen er den skyldige.
    Dem/det jeg nævner hører til sammenhængen, forklaringssammenhængen. Skylden for gerningerne ligger hos gerningsmanden.

    SvarSlet